454.215,00 kr.

Venstre lancerer endnu en uvederhæftig kampagne

Mikael_web
Læserbrev af Mikael Hasle

454.215,00 kr.

Under denne overskrift – som angiveligt er kontanthjælpen for et par med tre børn – har Venstre søsat en kampagne, som har til formål at vise, at kontanthjælpen er alt for høj, og at det derfor overhovedet ikke kan betale sig at arbejde. Så langt, så godt. Der er faktisk kun ét problem med kampagnen: Den er groft manipulerende og dybt uvederhæftigt!

Ingen i Danmark får udbetalt mere end 173.000 kroner om året i kontanthjælp. Punktum! Det giver altså 346.000 om året for et par. Men hvor får Venstre så de resterende godt 107.000 fra?

Restbeløbet består af børnecheck, børnetilskud, fripladser i daginstitution, søskenderabat, boligstøtte og andre former for hjælp. Det er der sådan set ikke noget galt i, men Venstre ’glemmer’ at fortælle, at disse ydelser også udbetales til de lavtlønnede – som således med Venstres regnemaskine får en ’årsløn’, der er væsentligt højere end de 454.215 kroner. Hvis de offentlige ydelser skal medregnes i opgørelsen for folk på kontanthjælp, skal de også tælles med, når man ser på en lavtlønnets årsløn.

Venstre glemmer også at fortælle, at de offentlige tilskud ikke er penge i hånden, som den angiveligt styrtende rige kontanthjælpsmodtager kan bruge på fladskærm, sommerhus og luksusbil. Det er penge, der går direkte til at betale specifikke udgifter, og som kontanthjælpsmodtageren altså aldrig ser.

Vi ser med andre ord endnu en gang Venstre manipulere, vildlede og fordreje i sin evindelige kamp for at sparke til dem, der ligger ned. Endnu et skud fra Venstres bøsse, rettet mod de svageste – og endnu en Venstre-kampagne dikteret af Dansk Arbejdsgiverforening. DA og Venstre vil gøre alt for at sænke skatten for de bedst stillede, men kun Venstre tør ikke sige det højt.

Venstre ved du, hvor du har: I evig kamp mod samfundets dårligst stillede, i evig kamp for at øge uligheden – i en evig kamp, hvor de bedste våben åbenbart er manipulation, vildledning, fordrejning og uvederhæftighed.Emner: