Ulven kommer

Lad os byde den velkommen


Af Peter Sig Kristensen, byrådskandidat

Det sker engang imellem, at en glædelig begivenhed bliver mødt med udsagn fra folk, der ikke kan se udover egen næsetip.

I sidste uge skete noget fantastisk i Vestjylland. Selvom ulvene har vidst det længe, blev det nu dokumenteret med film, at ulven er begyndt at få unger.

Den begivenhed kan være en kæmpecadeau til den danske natur. Det kan betyde, at den danske natur har det bedre. At vi har så store samlede naturområder, at et dyr som ulven, som gerne vil være så meget i fred som muligt for mennesker, føler sig hjemme.

Det kan betyde, at de byttedyr i naturen, som giver ulven noget at leve af, har det bedre. For ellers ville ulven aldrig været kommet, og der ville ikke være vækst i bestanden. Ulven er tilmed en skraldemand, som rydder op hos byttedyrene, da den går efter svage dyr, påkørte dyr og ådsler.

Endelig betyder det, og nu bliver det højstemt, at den danske biodiversitet kan være i bedring. At vi måske er på vej til at få en rigere natur med større variation i stedet for den mere fattige natur, som store dele af landbruget skaber.

Så det er da en glædelig begivenhed på flere fronter, at ulven har fået unger.

Som bosat i et af de områder i Midtjylland, hvor vi har ulve som naboer, mærker jeg en stolthed. En stolthed over, at den natur, vi bor i, er så rig, at den nu byder velkommen til en gammel kending. Det er næsten som at møde en god ven fra barndommen.

Og han, den gode gamle ven ulven, er endda kommet helt frivilligt og uden hjælp, mens vi må importere andre gode gamle venner som bæveren.

Ja, ulven kan være farlig for nogle af vores nyttedyr og husdyr på landet.

Her er jeg glad for, at vi som fællesskab hjælper hinanden ved at bruge skattekroner på kompensation til dyreejerne for tabte dyr og på tilskud til ulvesikring af hegn. I mange andre lande rundt omkring i verden er den slags tab og ekstra omkostninger hos borgerne ikke noget, de som fællesskab tager sig af.

Her er der endnu flere, der ikke kan se ud over egen næsetip.

Gad vide, hvad der skete, hvis vi også bød andre nye indbyggere i Danmark velkommen. Gamle som nye kendinge.Emner: